Foglie di salvia fritte / Fried sage leaves

La ricetta della pastella non prevede delle dosi specifiche, quindi, come si fa in questi casi ci si basa sulle abilità culinarie delle nostre nonne, ossia un pò di questo ed un pò di quello...insomma ad occhio.


Ingredienti:


foglie di salvia
farina
1 uovo intero
1 pizzico di noce moscata
sale
birra
olio extravergine d'oliva

......................................

Fare una pastella dalla consistenza abbastanza densa con la farina, l'uovo, la birra e aromatizzarla alla noce moscata. Immergere la salvia nella pastella e friggere nell'olio caldo fino a farle dorare. Scolare e salare. Vi consiglio di servirle ancora calde e croccanti.


...............................................


Fried sage leaves


The recipe for the batter does not provide the specific doses, then, as you do in these cases there is based on the culinary skills of our grandmothers, that is a little of this and a little of that ... so eye.

Ingredients:


sage leaves
flour
1 egg
1 pinch of nutmeg
salt
beer
extra virgin olive oil

............................

Make a batter the consistency fairly thick with flour, egg, beer and season it with nutmeg. Dip the sage into the batter and fry in hot oil until they will golden. Drain and season with salt. I recommend you serve it while still hot and crispy.